Waar moet u op letten als u werkt met Indiërs

 

Ken jezelf
De frustratie van Nederlanders in India is bekend: waarom zegt mijn Indiase zakenpartner niet gewoon duidelijk hoe het ervoor staat? Anderzijds hebben Indiërs moeite met de directheid van Nederlanders die zij doorgaans als bot ervaren. Cultuur- en communicatietrainer Nandini Bedi, associate bij IndiaConnected, legt uit waar het wederzijdse ongemak vandaag komt.

Een paar jaar geleden vroeg ik een Indiase vrouw die bij Tata Corus werkte wat voor haar het grootste verschil is tussen Nederland en India. “Het kostte me veel tijd om te wennen aan de directheid van Nederlanders,” antwoordde ze. Ik glimlachte en dacht terug aan de keren dat ik op het punt stond om mijn tas te pakken en mijn Nederlandse partner te verlaten nadat hij weer eens kortweg mijn vraag had beantwoord met ‘Nee’. Simpel, efficiënt, duidelijk. Boodschap overgebracht. Als hij dat deed, voelde dat soms als een klap in mijn gezicht.

Ik denk dat de Nederlandse directheid een uiting is van transparantie. What you see is what you get. Hoezo is het anders zo makkelijk om van buiten naar binnen te kijken bij Nederlandse huizen? De verbaasde buitenlander ziet een keurig opgeruimde woonkamer. De boodschap van een transparant, duidelijk en eerlijk volk dat niets te verbergen heeft. Die ramen lijken te willen zeggen: kijk maar, dit zijn wij.

What you see is what you get.
Daarnaast is de Nederlandse directheid een uiting van efficiëntie. Waarom zou je veel tijd besteden aan een lange verklaring voor je ‘Nee’, als je ook gewoon ‘Nee’ kunt zeggen (en door kan gaan met belangrijkere zaken)? Als de ontvanger wilt weten waarom, dan vraagt hij daar wel naar. Zo niet, ook prima. Dat bevestigt alleen maar dat de onderliggende verklaring achter het ‘nee’ van de boodschapper niet zo belangrijk is.

Deze Nederlandse redenering waarbij transparantie en efficiëntie centraal staan, staat in schril contrast met wat Indiërs, en met hen de meeste andere volken in de wereld, belangrijk vinden: de onderliggende verklaring. Daarom nemen Indiërs hun toehoorders mee in hun soms wijdsprakige verhaal, waardoor hun uiteindelijke antwoord niet als een verrassing komt, laat staan als een klap in het gezicht. Hun antwoord is meestal genuanceerd – en hun verhaal neemt je mee langs hun afwegingen. Zo communiceren Indiërs doorgaans: indirect.

Toch gaat het niet altijd zo. Soms vertellen Nederlanders hoe schokkend direct hun Indiase collega’s zijn. Het is de moeite waard om te bedenken waar, wanneer en hoe dit gebeurt, want de manier van communiceren zegt veel over India – en over Nederland natuurlijk.

 

8 tips voor werken in India

Samenwerken in India? Lees deze tips

1. Communiceer veel, transparant en duidelijk
“We organiseren zeer regelmatig sessies met het personeel om onze aanpak en doelen te communiceren. Dat is noodzakelijk om iedereen op een lijn te krijgen. Daarnaast is mijn kantoor heel toegankelijk, iedereen kan hier binnenlopen. Ik ben transparant en eerlijk, maar mijn benadering verschilt wel per persoon: different strokes for different folks. Dat Indiërs Engels spreken helpt natuurlijk enorm. Een heel verschil met China. Als je daar een grapje maakt, begrijpen ze je niet. Met Indiërs kan je lachen.”

Michel Koopman, Leela Palace Hotel

2. Gebruik een tolk
“Natuurlijk spreken veel Indiërs prima Engels, maar ondanks dat je dezelfde taal spreekt, wil dat nog niet zeggen dat je elkaar ook altijd goed begrijpt. Een tolk die beide culturen kent kan een brug slaan tussen Nederlanders die zakendoen in India en hun Indiase leidinggevenden, partners en/of medewerkers.”

3. Besef dat Indiërs liever geen ‘Nee’ zeggen
Iemand zei laatst tegen me: “Mijnheer Koopman, we liegen niet, we vertellen alleen niet altijd de waarheid.”

Michel Koopman, Leela Palace Hotel

4. Wees flexibel

“In India is het vaak niet helemaal duidelijk hoe de vork in de steel zit. Als je dat vervelend vindt, kost werken in India veel energie. Maar als je daarmee om leert gaan, dan is het eigenlijk heel leuk.”

Jos van Haaren, Philips

5. Neem de tijd

“Veel buitenlanders die voor zaken in India zijn geweest zitten doodmoe terug in het vliegtuig naar Europa. Dat komt vaak omdat ze niet voldoende tijd nemen in India. Als je op maandag een belangrijke vergadering hebt, vlieg dan de vrijdag daarvoor. Zo kan je acclimatiseren en verschijn je fris en scherp bij je afspraak.”

Gosse Wielinga, Suzlon Energy

6. Geniet van het spel

“Om een goede deal te maken, moet je het spel op zijn Indiaas spelen. Dat betekent dat je soms moet zeggen dat je geen tijd hebt of je telefoon niet opnemen. Dan speel je de moeilijke Europeaan, terwijl je medewerkers ondertussen de tegenpartij masseren. Die manier van zakendoen is in het begin wel eens frustrerend, maar na een tijdje leer je genieten van het spel. Dan ben je een halve Indiër geworden.” Gandert Roosen, Roosen Industries

7. Ga slim om met de hiërarchie

“Val een leidinggevende nooit publiekelijk af. Dat is dodelijk, want Indiase organisaties zijn meestal zeer hiërarchisch. Als je kritische ideeën wilt delen, doe dat dan onder vier ogen. Dat wordt vaak gewaardeerd en meestal doen ze er ook iets mee. De hiërarchie wordt ook sterk bepaald door leeftijd. In India heeft men respect voor ouderen. Grijze haren helpen dus ook om respect af te dwingen bij Indiaas personeel.”

Gosse Wielinga, Suzlon Energy

8. Neem jonge medewerkers bij de hand

“Indiërs zijn heel ambitieus, ze vechten om vooruit te komen.  Dat merk je al bij de bagageband op het vliegveld: iedereen staat vooraan. Op de werkvloer zie je dat ook terug. Het barst van de jonge mensen die heel gedreven zijn. Het is de kunst om hen bij de hand te nemen zodat je hun potentieel kunt aanboren. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Gosse Wielinga, Suzlon Energy

Bedrijf in India: Vestigen in een Speciale Economische Zone (SEZ) of niet?

 
Special Economic Zone India

U heeft besloten om een kantoor in India te openen, maar waar gaat u zich vestigen in dat enorme land? Behalve de keuze voor een deelstaat en een stad, moet u ook onderzoeken of een Speciale Economische Zone (SEZ) een aantrekkelijke locatie is voor uw bedrijf. 

Gunstige belastingregels
Een Special Economic Zone (SEZ) is simpel gezegd een industriegebied waar gunstige belastingregels gelden. Je hebt SEZ's in allerlei soorten en maten, zoals Free Trade Zones (FTZ), Export Processing Zones (EPZ), Free Zones (FZ), Industrial Estates (IE), Free Ports en Urban Enterprise Zones. Buitenlandse bedrijven die willen produceren in India en vanuit India willen exporteren kunnen terecht in een Export Processing Zone (EPZ). SEZ’s zijn toegankelijk voor zowel Indiase als buitenlandse bedrijven.

Geen inkomstenbelasting, geen GST
Als u zich vestigt in een van de ruim 300 Special Economic Zones in India profiteert u van verschillende voordelen. Om te beginnen betaalt uw bedrijf de eerste vijf jaar helemaal geen inkomstenbelasting, en daarna slechts over 50% van uw inkomsten. Ook zijn bedrijven in SEZ's vrijgesteld van het betalen van omzetbelasting (GST). Daarnaast hoeven bedrijven gevestigd in een SEZ geen Basic Custom Duty (douanerechten, gemiddeld 30% in India) te betalen. Bedrijven hoeven bovendien geen invoerrechten te betalen over de aanschaf van producten en diensten voor de ontwikkeling, operatie of het onderhoud van het bedrijf gevestigd in een SEZ.

Subsidies
In een SEZ profiteren bedrijven bovendien van verschillende maatregelen van de Indiase overheid om handelsbevordering te stimuleren, zoals het Merchandise Export from India Scheme (MEIS, meer dan 4000 items komen hiervoor in aanmerking) en het Service Export from India Scheme (SEIS). In het budget 2019/2020 heeft de Indiase regering aangekondigd dat de directe belastingvoordelen onverminderd van kracht blijven. 

Vergelijking 
Kunt u zich het beste in een Special Economic Zone, in een Export Oriented Area of in een Domestic Tariff Area vestigen? Hieronder zetten we de verschillende (belasting)voordelen op een rijtje.

Transactie SEZ Export Oriented Area Domestic Tariff Area/b>
Basic Customs Duty over de import van goederen. Vrijgesteld Vrijgesteld Niet-vrijgesteld
BTW / GST over de import van goederen. Vrijgesteld Vrijgesteld Niet-vrijgesteld
Import van diensten Vrijgesteld Vrijgesteld(tax refund) Niet-Vrijgesteld
Lokale aankoop van goederen Vrijgesteld (0-tarief) Vrijgesteld (tax refund) Niet-Vrijgesteld
Lokaal aankoop van diensten Vrijgesteld (0-tarief) Vrijgesteld (tax refund) Niet-Vrijgesteld
Vrijstelling inkomstenbelasting onder 10AA 100% vrijgesteld voor 1ste 5 jaar, 50% vrijgesteld voor 2de 5 jaar. 50% voor vijf jaar op herinvesteringen van de winst. NIL NIL
Subsidie voor handelsbevordering (SEIS en MEIS) Scrips value van 3 tot 7% van de netto gerealiseerde exportwaarde. NIL NIL
Andere subsidies voor handelsbevordering Ja Ja Ja

Proces
Het opzetten van een bedrijf in een SEZ kost pakweg twee maanden. Daarvoor moet u de volgende stappen doorlopen:

  • Kies een geschikte SEZ.

  • Stel een Letter of Intent op met de ontwikkelaar van de SEZ.

  • Online aanmelden met Formulier F.

  • Bereid een Project Report voor en dien dit tijdig in. Dit rapport moet in ieder geval een overzicht bevatten van de verwachte invoer en uitvoer voor de komende vijf jaar. 

  • Online betaling van eenmalige registratie en jaarlijkse onderhoudsfee.

  • Online aanvaarding van Letter of Approval with Intimation.

  • Vul Bond-Cum-Legal Undertaking in met Formulier H.

  • Update Online Master File met GSTIN en Operations Users ID's.

  • Dien Letter of Commencement of Authorized Operations in binnen 15 dagen na aanvang van de activiteiten.

  • Voltooi Lease overeenkomst met ontwikkelaar en dien deze binnen zes maanden in bij de desbetreffende Commissioner.