Zakenvisum /e-business visa

aanvragen voor india


 

Regelmatig horen wij van klanten dat het aanvragen van een visum voor India stroef verloopt en veel tijd in beslag neemt. Samen met onze visum-partner hebben we dit proces voor u gestroomlijnd, zodat u minder tijd kwijt bent aan de randzaken en u volledig kunt focussen op het bezoek aan India zelf. Wilt u ook ondersteuning bij de inhoudelijke voorbereiding van uw reis of assistentie tijdens uw bezoek?

Waar moet u rekening mee houden als u de Indiase markt betreedt

Wat kunnen we voor u betekenen?

 • Samen met onze partner faciliteren wij de aanvraag van u zakelijk e-visum voor India.

 • U kunt de aanvraag geheel in het Nederlands doen, waardoor het proces eenvoudiger en sneller is.

Voorwaarden van het e-business visum voor India

 • U kan niet langer dan 60 dagen in India verblijven,

 • U mag niet werken of ingehuurd worden door een Indianse organisatie,

 • U heeft bewijs van een vliegticket voor een terugreis of doorreis,

 • U mag geen organisatie oprichten tijdens uw verblijf in India,

 • U mag de volgende regio’s niet bezoeken zonder explicite toestemming vh consulaat: Sikkim, Nagaland, Mizoram, Manipur, Arunachal Pradesh.

 • U komt aan op een van de luchthavens of zeehavens:


Welk visum heb ik nodig voor India? 

Gaat u zaken doen in India?

Om zakenreizen naar India eenvoudiger te maken is er door de Indiase immigratiedienst het E-business visum ontwikkeld. Dit visum kan online kan worden aangevraagd en biedt mensen de mogelijkheid om te werken in India tijdens hun bezoek. Het visum is bedoeld voor reizigers die India bezoeken maar in dienst zijn bij een werkgever die buiten India is gevestigd. Het E-business is dus alleen geldig als u in dienst blijft bij de werkgever/organisatie in uw thuisland. Wanneer u in dienst bent van de Indiase organisatie die u bezoekt tijdens uw verblijf is een E-Visum niet geldig.

Aanvragen E-business Visum India

U kun het E-business visum voor India geheel online aanvragen. Hieronder staan exact de voorwaarden en eisen waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor dit visum. U kunt het visum 24 uur per dag, 7 dagen per week online aanvragen. Op onze website kunt u het visum in het Nederlands aanvragen. De gegevens die u invoert dienen exact overeen te komen met die van uw paspoort. Nadat u alle gegevens heeft ingevoerd kunt u de betaling voldoen met IDEAL of een overboeking. Houdt u er rekening mee dat een overboeking enkele dagen duurt. Nadat u het visum heeft aangevraagd en betaald wordt uw aanvraag gecontroleerd op de meestvoorkomende fouten voordat wij deze aanvragen in India. 

Levering E-business visum India

Het visum dient minimaal 4 dagen voor vertrek te worden aangevraagd. Na maximaal 4 werkdagen ontvangt u van ons het E-visum per mail of per post indien u hier voor heeft gekozen. Indien u het visum eerder wilt aanvragen dan kunt u geen e-visum aanvragen. 

Het E-business Visum voor India mag u gebruiken voor de volgende doeleinden:

 • U bent van plan (potentiële) klanten of partners te bezoeken in India

 • U gaat in India een fabriek of leverancier bezoeken

 • U gaat in India onderhandelingen voeren voor een zakelijke deal

 • U gaat in India een conferentie, beurs of wetenschappelijke bijeenkomst bijwonen.

Let op: Het visum kunt u niet gebruiken voor journalistieke doeleinden.

Voorwaarden van het E-business visum India

U dient de volgende voorwaarden in acht te nemen om op een juiste manier gebruik te maken van het zakelijke visum voor India. Indien u hier vanaf wijkt vervalt de geldigheid van dit visum. 

 • U kan niet langer dan 60 dagen in India verblijven,

 • U mag niet werken of ingehuurd worden door een Indianse organisatie,

 • U heeft bewijs van een vliegticket voor een terugreis of doorreis,

 • U mag geen organisatie oprichten tijdens uw verblijf in India,

 • U mag de volgende regio’s niet bezoeken zonder explicite toestemming vh consulaat: Sikkim, Nagaland, Mizoram, Manipur, Arunachal Pradesh.

 • U komt aan op een van de luchthavens of zeehavens:

Luchthavens:

Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Bhubaneshwar, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Portblair, Pune, Tiruchirappalli, Trivandrum, Varanasi, Vishakhapatnam

Zeehavens:
 Chennai, Cochin, Goa, Mangalore, Mumbai

Let op: Indien India wordt verlaten op een andere locatie dan één van bovengenoemde havens of vliegvelden, is de reiziger verplicht zich af te melden bij een Immigration Check Post.

Geldigheid van het E-business Visum India

Een E-business visum voor India heeft een geldigheid van 120 dagen vanaf het moment dat deze is uitgegeven. U mag binnen deze 120 dagen naar India reizen. Nadat u de eerste keer bent aangekomen ontvangt u van de immigratiedienst een stempel in uw paspoort. Het visum is 120 dagen geldig maar u mag hiervan maximaal 60 dagen in India verblijven. Het E-business visum is een “double entry” visum. Dit houdt in dat u India een keer mag uitreizen en daarna weer betreden binnen de geldigheid van uw visum,

Let op: U dient dit te doen binnen de 120 dagen geldigheid en de tweede keer dat u India binnengaat dient binnen 60 dagen van uw eerste bezoek te zijn.U moet India uiterlijk verlaten op de 60e dag.

Dit moet u aanleveren voor uw visa aanvraag: 

Om een E-business visum aan te vragen dient u een aantal zaken aan te leveren:

 • U bent verplicht om een duidelijke visitekaart ( businesscard) toe te voegen tijdens uw aanvraag. Deze kunt u eenvoudig uploaden en mag niet groter zijn dan 300kb. U dient het visitekaartje als .PDF bestand toe te voegen. Uw naam en de gegevens van het bedrijf waarvoor u werkt dienen duidelijk zichtbaar te zijn op het visitekaartje. 

 • U dient tevens de gegevens van uw bedrijf (naam, adres, website) toe te voegen en ook de gegevens van het te bezoeken bedrijf in India. (naam, adres, website)

Paspoort en pasfoto

Wij vragen u om een goede kleurenscan van uw paspoort toe te voegen, deze dient u als .PDF bestand toe te voegen en niet groter te zijn dan 300kb. Alle gegevens dienen goed en duidelijk zichtbaar op de scan staan vermeld. Indien een scan niet duidelijk is dan is er een kans dat uw visumaanvraag niet wordt goedgekeurd. U dient ook een goede duidelijke pasfoto toe te voegen. Dit mag geen foto zijn die niet aan de pasfoto eisen voldoen. U dient recht in de camera te kijken en de foto dient in kleur te worden toegevoegd. 

Let op: Uw paspoort dient minimaal nog 6 maanden geldig te zijn wanneer u in India aankomt

Langer verblijf dan 60 dagen in India?

Indien u langer wilt blijven dan de 60 dagen dan kunt u geen gebruik maken van het E-businessvisum. U komt dan in aanmerking voor een fysiek visum die u kunt aanvragen bij de ambassade in Den Haag of bij een van de Visa Application Centres in Rotterdam, Amsterdam of Den Haag.


Tips, artikelen & klantervaringen