Trainingen


 

IndiaConnected biedt een uniek online, video-based trainingsprogramma aan om de effectiviteit van Nederlands-Indiase teams te vergroten.

We helpen u met vragen zoals:

 • De samenwerking met onze medewerkers / partners in India verloopt stroef. Daardoor is het lastig plannen. Wat kunnen we daaraan doen? 
 • Mijn Indiase medewerkers geven nooit kritiek, waardoor ik niet weet wat er echt speelt. Hoe kan ik daar verandering in brengen?
 • Ik vind het lastig inschatten of zaken in India daadwerkelijk geregeld worden of dat er alleen maar “ja” wordt gezegd uit beleefdheid. Hoe kan ik Indiërs beter peilen?
 • Ik vind het lastig zaken geregeld te krijgen in India. Hoe kan ik zaken sneller voor elkaar krijgen en dus effectiever werken in India? 
 •  Na mijn werkbezoek aan India hoor ik niks meer, terwijl ze heel enthousiast leken. Wat gaat er mis?
 • De communicatie met India is moeizaam, waardoor ik klanten niet goed kan inschatten. Hoe kan ik dat verbeteren?
 • Ik wil de zakencultuur in India beter begrijpen. Wat moet ik beslist weten? 
 • De Indiase zakencultuur is heel hierarchisch, maar zo zit ik niet in elkaar. Hoe kan ik prettig werken in India op een manier die bij mij past?

Onze dienstverlening

Online training
Het online trainingsprogramma bestaat uit drie hoofdstukken.

 1. Global mindset: Leer hoe Indiërs communiceren en samenwerken.
 2. Effective teamwork: Gebruik inzichten uit hoofdstuk 1 om de performance van uw team te vergroten.
 3.  Effective leadership: Gebruik de inzichten uit hoofdstuk 1 om effectief leiding te geven in India.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit drie bouwstenen. In geregisseerde scènes wordt de samenwerking en communicatie in een fictief Indiaas bedrijf treffend in beeld gebracht. In elke video staat een thema op de werkvloer centraal, zoals het verkrijgen van feedback, het stimuleren van proactiviteit en het omgaan met conflicten.

 • Na elke scène wordt uw visie op de situatie gevraagd met behulp van interactieve vragen. U kunt uw antwoorden direct vergelijken met de meest voorkomende antwoorden van Indiërs. Zo kunt u zien waar uw perceptie verschilt. Een handig instrument waarmee u de reactie van uw Indiase collega’s snel leert inschatten.
   
 • Vervolgens komen Indiase business professionals aan het woord die reflecteren op de scènes en uitleggen waarom Indiërs zich op een bepaalde manier gedragen. Deze gesprekken bieden uiterst waardevolle inzichten over de Indiase cultuur: Indiërs kunnen hun eigen cultuur uiteraard zelf het beste duiden.
   
 • Tijdens het programma komen twaalf key learnings aan bod, zoals hoe u commitment en vertrouwen kunt opbouwen en hoe u een “No” herkent in een “Yes”. Het trainingsprogramma is geen theoretisch handboek, maar een praktische tool die u gelijk kunt gebruiken. Met behulp van het werkdocument dat u tijdens het programma invult en bijhoudt, werkt u direct aan het behalen van uw doel, bijvoorbeeld het tijdig halen van deadlines, het vergroten van uw omzet of uw marktaandeel, het besparen van kosten of het verbeteren van de samenwerking met uw Indiase team.

 

Offline Support
Bij de Online Training bieden we standaard Offline Support. Voordat u begint stellen we gezamenlijk leerdoelen op die direct zijn gelinkt aan uw persoonlijke KPI's. Wat wilt u leren om uw zakelijke doelen te bereiken? Wanneer u aan de slag bent met de online training kunt u voor vragen terecht bij een van onze consultants. Zij zijn beschikbaar om u feedback te geven en u verder te ondersteunen. Aan het eind van de training bespreken we wat u heeft geleerd en waar nog uitdagingen liggen om uw zakelijke doelen te bereiken.  


Referenties


Tips, artikelen & klantervaringen