Programma

Hieronder vindt u het voorlopige reisprogramma. Het definitieve programma wordt afgestemd op de samenstelling van de groep. 

Here we go...

Zondag 13 november: Reisdag

08.00 uur
Verzamelen op Schiphol voor de vlucht naar Mumbai. Aankomst op Mumbai Airport en transfer naar hotel.

Maandag 14 november: Eerste indrukken


08.00 uur
Maandag doen we onze eerste Indiase indrukken op. Bij het ontbijt zal Bart Hergaarden de kennis van de deelnemers even opfrissen met een mini-college Zakendoen in India.

09.00 uur
Na het ontbijt springen we meteen het diepe in. Onder leiding van een gids verkennen we het oude centrum van Mumbai: van de Gateway of Mumbai naar het CST Victoria Train Station, Unesco werelderfgoed.

12.00 uur
Lunchtijd. Eten vormt een belangrijk aspect van de Indiase cultuur - ook van de zakencultuur. Dus schuif aan en smul van een thali, de klassieke Indiase maaltijd die bestaat uit een dozijn verrassende smaken.

13:30
Na de lunch stappen we op de trein richting Bollywood. In Bollywood brengen we een bezoek aan het kantoor van Endemol (o.v.b.). Endemol wist in tien jaar uit te groeien tot de grootste televisieproducent van India. Directeur Deepak Dhar was er vanaf het begin bij en vertelt ons hoe Endemol dat heeft geflikt.

19.30 uur
’s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel. ’s Avonds schuift een Indiase gastspreker aan bij het diner.


Dinsdag 15 november: Aan de slag

08.00 uur
Aan het ontbijt verwelkomen we  Wybren van der Vaart, CEO van Asia Electric, dat werkt aan het opzetten van de elektrische oplaadinfrastructuur in India. Wybren zal zijn ervaringen delen over hoe je effectief een netwerk opbouwt in India. Zijn tips kan iedereen gelijk toepassen tijdens de individuele bedrijfsbezoeken die voor vandaag op het programma staan. 

09.00 uur
In de taxi op weg naar de matchmaking afspraken, vaak een lange rit, wordt iedereen vergezeld door een Indiase student. Die zorgt er niet alleen voor dat de taxichauffeur weet waar hij naar toe moet, maar vormt ook een levende vraagbaak over het Indiase leven: vraag hem of haar dus gerust het hemd van het lijf!

19:00 uur
Aan het eind van de dag vindt er een netwerkdiner plaats in het hotel met vooraanstaande Nederlandse en Indiase gasten, waaronder de Nederlandse consul. Voor het diner mogen alle reisdeelnemers hun (nieuwe) Indiase relaties uitnodigen, een uitgelezen kans om in een mooie ambiance verder te praten met de bedrijven die u de afgelopen dagen heeft ontmoet.

Woensdag 16 november: Netwerken

08.00 uur
Aan het ontbijt zal de oprichter van investeerders-collectief Mumbai Angels een korte presentatie geven over het Indiase investeringsklimaat. Vervolgens staan twee individuele bedrijfsbezoeken gepland.

09.00 uur
Net als dinsdag wordt iedereen vandaag in de taxi op weg naar de matchmaking afspraken vergezeld door een Indiase student.

16.00 uur 
Aan het eind van de middag staat er een wandeltoer gepland door Dharavi, één van de grootste sloppenwijken van Zuid-Oost Azië, maar verrassend genoeg ook hét recyclingcentrum van de stad met een jaaromzet van honderden miljoenen.

19.00 uur
Vertrek naar Pune, de tweede stop op onze reis, met een luxe touringcar. De busrit duurt pakweg 3 uur.  

23.00 uur
Aankomst in Pune.

Donderdag 17 november: Smart city Pune

08.00 uur
Aan het ontbijt schuift een ondernemer uit Pune aan die een mooi beeld schetst van de dynamiek en de kansen in deze snelgroeiende smart city.

09.00 uur 
Vervolgens brengen we een bezoek aan de fascinerende wereld van KF Bioplants, India’s grootste biotechnologiebedrijf. KF Bioplants is een joint venture tussen de Indiase Kumar Group en Florist Holland B.V.

14.00 uur 
Na de lunch gaan we op bezoek bij windturbinebouwer Suzlon (o.v.b.). Dit beursgenoteerde Indiase familiebedrijf is een van de grootste windenergiebedrijven te wereld.

19.00 uur 

Trade dinner met ondernemers uit Pune. Perfect om te netwerken en meer te weten te komen over de mogelijkheden in deze stad.    


Vrijdag 18 november: Matchmaking

09.00 uur
Na het ontbijt gaat vandaag ieder weer zijn eigen weg: twee individuele bedrijfsbezoeken staan op de rol. In de taxi op weg naar de matchmaking afspraken wordt iedereen weer vergezeld door een Indiase student, inmiddels een vertrouwd recept. 

15.30 uur
Aan het eind van de dag verzamelen we in het hotel om op te frissen en uit te checken. 

16.30 uur
Voor het afsluitende diner brengen we nog een bezoek aan het historisch centrum van Pune.  

19.00 uur
Tijdens het diner blikken we terug op de week en kijken we vooruit: Hoe ga je nu verder? Wat zijn de volgende stappen? 

22.00 uur
Vrijdagavond nemen we afscheid van elkaar en vertrekken we met de bus naar de internationale luchthaven van Mumbai. Daar vertrekt de nachtvlucht naar Schiphol.