Personele en HR aspecten bij zakendoen in India

Hoe vind ik goed personeel voor mijn Indiase lokale vestiging
Er zijn in India recruitmentbureaus actief waaronder Randstad. Afhankelijk van het type werknemer dat u zoekt, kan het interessanter zijn gebruik te maken van informele netwerken. Mensen die gebruik moeten maken van bedrijven als Randstad om aan een baan te komen hebben geen sterk genoeg netwerk om zelf een baan te regelen. De kwaliteit van het aanbod bij recruitbureaus is daarom niet altijd even interessant. Gebruik de netwerken van andere Nederlandse of buitenlandse bedrijven in India of maak gebruik van de alumni-netwerken van uw medewerkers die naar de betere universiteiten zijn geweest.
Is het mogelijk om als Nederlander te werken in India?
Jazeker. Er zijn vele verschillende scenario’s denkbaar. Loondienst, freelance, in dienst van Nederelands bedrijf met vestiging in India, voor Indiaas bedrijf, als directeur, als manager, als aandeelhouder, etc. Neem contact met ons op om de opties voor uw specifieke situatie te bespreken.
Hoe kom ik erachter wat een marktconform salaris is voor mijn werknemers in India?
Er zijn verschillende organisaties die de salarissen voor een groot aantal functies bijhouden. Eén van de bronnen die wij gebruiken is http://www.payscale.com/research/IN/. Of u marktconform betaalt of meer, hangt af van de sector waarin u zich bevindt en van het type werknemer dat u zoekt. Vaak kiezen Nederlandse ondernemers voor Indiase werknemers met internationale ervaring. Deze salarissen liggen meestal hoger.