Beter samenwerken met Indiase partners en medewerkers? 5 tips van Jens Groot.

Jens Groot, directeur Basic Water Needs

Jens Groot, directeur Basic Water Needs

1. Wees kritisch

“In India zijn er genoeg goede leveranciers, maar het barst er ook van de charlatans. Om te voorkomen dat je met een problematische Indiase partner in zee gaat, moet je vanaf de eerste ontmoeting extreem kritisch zijn. Doe je huiswerk: screen Indiase partners uitvoerig en bezoek hun productielokaties. Dat kost veel tijd, maar is de moeite meer dan waard: twee jaar geleden hebben we verzuimd een leverancier van een matrijs goed te screenen met als gevolg dat we fikse vertraging opliepen.”

2. Ga strategisch te werk

“Samenwerken in India is net als schaken, je moet heel strategisch te werk gaan om invloed te houden over je relaties – of het nu externe partners of personeel betreft. Pas daarom op dat je in de onderhandelingen niet te veel weggeeft wat betreft betalingsregelingen en verantwoordelijkheden: je moet een stok houden om mee te slaan.”

3. Leer van de werkwijze van Indiase bedrijven

"In Nederland starten we over het algemeen vanuit vertrouwen, maar Indiase bedrijven bouwen dat vertrouwen langzaam aan op. Kijk naar de manier waarop Indiase bedrijven afspraken maken en leer daarvan. Dat kan je flink wat ellende besparen.”  

4. Harde zakelijkheid en een goede relatie gaan prima samen

“Harde zakelijkheid in contracten of betalingstermijnen wordt goed begrepen in India en hoeft de goede relatie niet te schaden. Indiase professionals gebruiken interne policies, de eisen van hun aandeelhouders of hun boekhouder vaak als ze een zakelijke eis op tafel leggen. Zo houden ze de persoonlijke relatie er buiten.”  

5. Bind medewerkers door een persoonlijke relatie op te bouwen

“Indiase medewerkers zijn doorgaan minder loyaal naar hun werkgever dan we in Nederland gewend zijn. Dat is lastig, vooral bij medewerkers op sleutelposities. Om je belangrijkste mensen aan je te binden zijn een goed salaris en andere financiële incentives vaak niet voldoende. Bouw daarom ook een persoonlijk band op. Nodig hen uit bij je thuis in Nederland, ga bij hun op bezoek, leer de familie kennen en sla vooral geen uitnodiging af voor bruiloften van familieleden.”