Hoe krijg je een opdracht van de Indiase overheid?  

Drie tips van Robert Verrijt, Architecture BRIO

1. Neem tijdig contact op

Als je wilt meedingen naar een opdracht van de Indiase overheid is het verstandig om eerst persoonlijk contact op te nemen met de contactpersoon voor de overheidstender. Pak de telefoon en verken of de overheidsinstelling geïnteresseerd is om met een buitenlandse partij samen te werken. Soms willen overheden dat dolgraag, soms juist liever niet. Met een simpel telefoongesprek selecteer je zo vooraf waar je de meeste kans maakt en bespaar je jezelf een hoop werk, tijd en frustratie.  

2. Open een kantoor in India

Indiase overheden zijn soms huiverig om met internationale bureaus samen te werken, omdat de fysieke afstand en de taalbarrière meestal tot communicatieproblemen leidt. Ook veronderstellen overheden dat buitenlandse partijen altijd duurder zijn. Met een eigen kantoor in India, inclusief Indiaas personeel, kunnen deze twijfels worden weggenomen.

3. Werk samen met een lokale partner

Als je geen kantoor in India hebt, is het aan te raden om op zoek te gaan naar een lokale partner die vaker voor de Indiase overheid heeft gewerkt. Door samen in te schrijven op een tender, kun je internationale kennis en ervaring aanbieden tegen competitieve prijzen.