Matchmakin, werkreizen

& visum aanvragen


 

Adviesbureau IndiaConnected is dé specialist als het gaat om het screenen en selecteren van Indiase partijen in opdracht van Nederlandse bedrijven. Vaak kost het Nederlandse bedrijven jaren voordat ze met de juiste partij aan tafel komen in India en wordt er ondertussen wel frustrerend veel tijd, energie en geld gestoken in het opbouwen van relaties met onbekwame, onbetrouwbare of simpelweg niet de juiste partijen. 

Waar+moet+u+rekening+mee+houden+als+u+de+Indiase+markt+betreedt.png

We helpen u met vragen zoals:

 • Met welke Indiase partners zouden we kunnen samenwerken? Welke potentiële afnemers zijn er voor ons in India?

 • Wie zijn de belangrijkste spelers in onze markt?

 • Wat is de algehele reputatie van mijn beoogde zakenpartner in India?

 • Is de Indiase partij met wie ik zaken wil doen betrouwbaar? Hoe beoordeel ik dat?

 • Betaalt mijn Indiase klant straks wel mijn factuur?

 • Hoe kan ik de financiële situatie van mijn Indiase klant controleren?

 • Kunt u mijn werkbezoek aan India organiseren, inclusief afspraken met potentiële partners, klanten, beursbezoek en netwerkevents?

 • Wij willen met onze directie kennismaken met India. Kunt u een inhoudelijke inspiratiereis voor ons organiseren?

 • Wat is de identiteit van mijn Indiase klant, partner of toeleverancier (Know Your Customer)?

 • Wie is de eigenaar van de Indiase partij met wie ik zaken wil doen? Wie is de Ultimate Beneficient Owner (UBO)?


Onze dienstverlening

E-business visa / Zakelijk e-visum aanvragen voor India

Regelmatig horen wij van klanten dat het aanvragen van een visum voor India stroef verloopt en veel tijd in beslag neemt. Samen met onze visum-partner hebben we dit proces voor u gestroomlijnd, zodat u minder tijd kwijt bent aan de randzaken en u volledig kunt focussen op het bezoek aan India zelf

Matchmaking
De kracht van de matchmaking service van IndiaConnected zit ‘m in de goede voorbereiding, het sterke lokaal netwerk en de professionele begeleiding voorafgaand, tijdens en na afloop van de zakelijke afspraken. In Nederland bespreken we uitgebreid wat voor bedrijven en organisaties u precies wilt ontmoeten, welke selectiecriteria u hanteert, en welke partijen u eventueel al kent. Vervolgens gaat ons team aan de slag om een longlist in kaart te brengen. In overleg met de klant wordt die longlist aangescherpt tot een shortlist. Die partijen worden vervolgens benaderd op het juiste niveau om de interesse te polsen aan de Indiase kant. Zo plannen we uw alleen relevante afspraken in uw agenda. Als de interesse aan Indiase zijde tegenvalt, hoort u dat eerlijk van ons en gaan we verder in gesprek over uw strategie om in India voet aan de grond te krijgen. 

Due diligence
In opdracht van onze Nederlandse klanten voert IndiaConnected achtergrondonderzoek naar partijen in heel India. Hiervoor hebben we een exclusieve samenwerking gesloten met een partij in Mumbai die al meer dan dertig jaar business intelligence reports en credit checks uitvoert van bedrijven en personen. Afhankelijk van uw specifieke vragen verzorgen we voor u een rapport op maat. 

Werkbezoek
Wanneer blijkt dat u relevante partijen kunt ontmoeten in India organiseren we een werkbezoek op maat. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze Indiase directeur Mr. Bhupinder Bansal. Mr. Bansal heeft bijna dertig jaar gewerkt voor het Nederlandse consulaat in Mumbai, heeft een groot zakelijk netwerk op topniveau en is een uiterst waardevolle bron van informatie voor ieder Nederlands bedrijf dat de Indiase markt wil verkennen of zijn activiteiten in India wil uitbreiden. 's Ochtends pikt Mr. Bansal u op in uw hotel voor de dagelijkse briefing, waarin hij zijn kennis en inzichten over de te bezoeken bedrijven met u deelt. Vervolgens vertrekt u met een auto met chauffeur naar uw afspraken waarin Mr. Bansal een faciliterende rol speelt. Zijn aanwezigheid helpt u het meeste uit de afspraken te halen en hij is een uitstekende sparring partner om uw afspraken na afloop mee te evalueren.

In het kort:

 • Een werkbezoek op maat waarin u partijen ontmoet die uitvoerig zijn gescreend en geselecteerd op basis van uw specifieke criteria.

 • Ondersteuning en advies van de Indiase directeur van IndiaConnected, Mr. Bansal.

 • Auto met chauffeur.

 • Indien gewenst kan IndiaConnected ook vluchten, hotels en maaltijden organiseren.

Hieronder vindt u twee videoverslagen van ondernemersreizen die wij eerder organiseerden:


Referenties


Tips, artikelen & klantervaringen