juridische dienstverlening


 

Nederlandse bedrijven hebben in India geregeld juridisch advies en ondersteuning nodig. IndiaConnected biedt hoogwaardige juridische dienstverlening met een team van lokale juristen en experts in verschillende regio’s. Het team wordt vanuit Bangalore aangestuurd door onze in-house jurist Monika Gogna.

Waar+moet+u+rekening+mee+houden+als+u+de+Indiase+markt+betreedt.png

We helpen u met vragen zoals:

  • Voor welke rechtsvorm kan ik het beste kiezen? Welke risico’s loop ik?

  • Ik ga een joint venture oprichten in India, waar moet ik op letten?

  • Hoe kan ik mijn samenwerking met mijn Indiase partner zo slim mogelijk opzetten?

  • Voor welke rechtsvorm kan ik het beste kiezen? Een Private Limited of misschien toch een LLP?

  • U wilt graag aan de slag in India maar wilt uw intellectueel eigendom, kennis en ervaring (‘trade secrets’) beschermen. Wat is de beste strategie om ons intellectueel eigendom te beschermen?

  • Hoe kan uw onderneming zijn intellectuele eigendomsrechten (IER) beschermen in India?

  • Welke strategie kunt u hanteren om uw octrooien, handelsmerken, auteursrechten en ontwerpen te beschermen en wat kunt u er tegen doen wanneer uw rechten geschonden worden?

  • Hoe kunnen we een zakelijk conflict met onze partner, leverancier of klant in India het beste oplossen?

  • Ik ben op zoek naar een advocaat in India? Kunt u ons daarbij begeleiden?


Onze dienstverlening

Bedrijfsoprichting
Het oprichten van een eigen entiteit in India kan complex, tijdrovend en frustrerend zijn. Wij begeleiden u tijdens het proces van oprichting, verzorgen de noodzakelijke registraties, ondersteunen bij het inhuren van werknemers, voeren due diligence uit bij uw potentiële partners enzovoorts. We adviseren waarop u moet letten en nemen het hele oprichtingsproces uit handen.

-> Lees meer over onze ondersteuning bij het opzetten van uw bedrijf in India.

Intellectueel eigendom
Het beschermen van intellectueel eigendom op onbekende, buitenlandse markten is voor veel Nederlandse bedrijven van cruciaal belang. Met name bij joint ventures in India spelen geregeld intellectuele eigendomskwesties. IndiaConnected heeft de kennis in huis om uw unieke handelsmerken, auteursrechten, octrooien en bedrijfsgeheimen te identificeren en effectief te beschermen in India. We adviseren u hierbij en nemen de uitvoering ervan op ons.

Geschillenbeslechting
Heeft u een zakelijk conflict met uw Indiase partner, distributeur, klant of leverancier? Het juridische team van IndiaConnected staat u graag terzijde om een oplossing te vinden. We begeleiden bij geschillenbeslechting, faciliteren juridische vertegenwoordiging en kan u ook vertegenwoordigen als de zaak voor de rechter moeten komen.

Arbeidsrecht
Wanneer uw Nederlandse medewerkers voor een bepaalde tijd aan de slag gaan in India, moet er van alles geregeld worden. Denk aan het aanvragen van een werkvisum, het regelen van een verzekering met betrekking tot aansprakelijkheid en ziekte. IndiaConnected adviseert en ondersteunt bedrijven bij vraagstukken rondom het arbeidsrecht in India.


Referenties


Tips, artikelen & klantervaringen