Kennisbank / juridische zaken 


Geregeld krijgen we vragen van Nederlandse ondernemingen over de inschatting van risico’s, juridische conflicten of het vastleggen van Intellectueel Eigendom. In veel gevallen is het verstandig een goede advocaat in te schakelen.

Hoe dit in z’n werk gaat verschilt per situatie. Hieronder hebben we de meest voorkomende vragen & antwoorden op een rij gezet. Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)88 777 4277 of info@indiaconnected.nl.


Veelgestelde juridische vragen over ondernemen in India

Heeft u een advocaat nodig in India?
Als u betrokken bent bij een juridische procedure in India en u moet een advocaat aanwijzen om u te vertegenwoordigen en uw zaak voor de rechtbank te brengen, zal uw advocaat u waarschijnlijk vragen om een Vakalatnama te ondertekenen. In een Vakalatnama geeft u uw advocaat de toestemming om namens u te handelen, namens u in de rechtbank te verschijnen, documenten voor u op te stellen en u te vertegenwoordigen in de betreffende gerechtelijke procedure. Uw advocaat kan de Vakalatnama voor u voorbereiden. Deze Vakalatnama uit het buitenland/Nederland is alleen geldig als deze is gewaarmerkt door de Indiase ambassade in dat land. In dit geval zal de ambassade uw aanwezigheid in Nederland en ook uw handtekening bevestigen. De juiste manier is om de Vakalatnama voor de ambassade te ondertekenen en na een attest van de Indiase ambassade in Nederland, stuurt u het naar uw advocaat.

Artikelen over juridische zaken in India