cultuurTrainingen


De zakelijke cultuur in India kent meer dan 22 talen

Uniek online trainingsprogramma: vergroot effectiviteit van samenwerking met India

IndiaConnected biedt samen met Global Business Academy een uniek online, video-based trainingsprogramma aan om de effectiviteit van Nederlands-Indiase teams te vergroten.

Het trainingsprogramma bestaat uit drie hoofdstukken.

  • 1. Global mindset: Leer hoe Indiërs communiceren en samenwerken.

  • 2. Effective teamwork: Gebruik inzichten uit hoofdstuk 1 om de performance van uw team te vergroten.

  • 3. Effective leadership: Gebruik de inzichten uit hoofdstuk 1 om effectief leiding te geven in India.

Het trainingsprogramma is opgebouwd uit drie bouwstenen. In geregisseerde scènes wordt de samenwerking en communicatie in een fictief Indiaas bedrijf treffend in beeld gebracht. In elke video staat een thema op de werkvloer centraal, zoals het verkrijgen van feedback, het stimuleren van proactiviteit en het omgaan met conflicten.

Na elke scène wordt uw visie op de situatie gevraagd met behulp van interactieve vragen. U kunt uw antwoorden direct vergelijken met de meest voorkomende antwoorden van Indiërs. Zo kunt u zien waar uw perceptie verschilt. Een handig instrument waarmee u de reactie van uw Indiase collega’s snel leert inschatten.

Vervolgens komen Indiase business professionals aan het woord die reflecteren op de scènes en uitleggen waarom Indiërs zich op een bepaalde manier gedragen. Deze gesprekken bieden uiterst waardevolle inzichten over de Indiase cultuur: Indiërs kunnen hun eigen cultuur uiteraard zelf het beste duiden.

Tijdens het programma komen twaalf key learnings aan bod, zoals hoe u commitment en vertrouwen kunt opbouwen en hoe u een “No” herkent in een “Yes”. Het trainingsprogramma is geen theoretisch handboek, maar een praktische tool die u gelijk kunt gebruiken. Met behulp van het werkdocument dat u tijdens het programma invult en bijhoudt, werkt u direct aan het behalen van uw doel, bijvoorbeeld het tijdig halen van deadlines, het vergroten van uw omzet of uw marktaandeel, het besparen van kosten of het verbeteren van de samenwerking met uw Indiase team.


Een aantal van onze klanten waarvoor wij trainingen verzorgen zijn:


Tips, artikelen & klantervaringen