Dutch Design in India succesvol

 

Robert Verrijt en Marie-Anne Oudejans behoren tot de 50 invloedrijkste architecten en designers in India. De Nederlanders zijn opgenomen in de lijst die het toonaangevende designmagazine Architectural Digest India jaarlijks opstelt.

Robert Verrijt stond in 2015 ook al eens in de prestigieuze lijst. Samen met zijn Indiase vrouw Shefali Balwani leidt Verrijt het succesvolle architectenbureau Architecture BRIO in Mumbai. In 2014 werd het bureau beloont met de House of the Year award. Architectural Digest India roemt vooral de manier waarop het bureau gebouwen ontwerpt die perfect in de natuurlijke omgeving passen. In 2015 interviewde IndiaConnected hem al eens over werken in India.

Bar Palladio, ontworpen door Oudejans (foto: Palladio)

Bar Palladio, ontworpen door Oudejans (foto: Palladio)

Marie-Anne Oudejans is een nieuwkomer in de lijst. Oudejans, de designer achter modemerk Tocca, wordt door het magazine geroemd om het interieurontwerp van Caffè Palladio in de Narain Niwas Gardens in Jaipur, Rajasthan. Momenteel werkt ze in India aan The Gem Palace in Mumbai en aan huizen voor klanten in Jaipur.

Het succes van Verrijt en Oudejans toont aan dat er grote kansen liggen voor Dutch design in India. Toch zijn Dutch design iconen als Moooi, Droog en Gispen nog nauwelijks vertegenwoordigd in India. Architectenbureau MVRDV, bekend van de Rotterdamse markthal, heeft inmiddels wel voet aan de grond in India. Onlangs werd hun eerste grote complex in Pune opgeleverd. MVRDV heeft India dan ook uitgeroepen tot focusland en heeft daarvoor een lange termijn India strategie uitgestippeld.