Dit moet u weten als u gaat produceren in India

 

Steeds meer bedrijven kiezen voor India als productielocatie. Logisch, dankzij de Make in India campagne van premier Modi is het vestigingsklimaat sterk verbetert. Heeft u ook plannen om uw producten te laten maken in India? Lees dan deze vijf tips van Paulien Wesselink van het duurzame tassenmerk O My Bag.

Foto: O my bag

Foto: O my bag

1. “Reis naar India om een gevoel te krijgen bij het land en de mensen. In India draait alles om persoonlijk contact, een goede klik met Indiërs is dus cruciaal.”

2. “Vertrouw niet op agenten, maar ga zelf op bezoek bij lokale producenten. Dan zie je precies hoe het er in de fabrieken aan toe gaat en bouw je een directe relatie op met de mensen die je product maken.”

3. “Huur onafhankelijke kwaliteitscontroleurs in die op verschillende momenten tijdens het productieproces je product controleren. Dat hadden we achteraf veel eerder moeten doen.”

4. “Fair trade gecertificeerde producenten zijn vaak niet professioneel en betrouwbaar genoeg als je wilt opschalen. Staar je dus niet blind op een keurmerk, focus liever op transparantie bij je producent. Klanten zijn terecht sceptisch over keurmerken, dus het is belangrijker dat je hen kan laten zien hoe het eraan toe gaat bij je leverancier.”

5. “Trial & Error is dé methode om een goede Indiase producent te zoeken. Werk daarom met verschillende producenten om gaandeweg de beste samenwerkingspartner te vinden.”