Vijf redenen om een bedrijf te starten in India

 

Overweegt u de Indiase markt in de toekomst te betreden of bent u al actief in India? Dan kan het heel interessant zijn om een Indiase entiteit op te richten.

Ook in India worden mensen verleid om 'snel' een bedrijf te starten

Ook in India worden mensen verleid om 'snel' een bedrijf te starten

1. Als uw bedrijf exporteert naar India, kan het interessant zijn om een juridische entititeit op te zetten in India. Een eigen entiteit geeft veel meer opties en flexibiliteit aan exporteurs vergeleken met het handelen op afstand via het standaard exportmodel.

2. Voor bedrijven die opereren in een internationale markt, is India in toenemende mate een belangrijke strategische markt. Denk bijvoorbeeld naar de ontwikkelingen op het gebied van e-commerce, maar ook aan het concurrentievoordeel dat een productiefaciliteit in India u kan opleveren.

3. Alleen als u een eigen juridische vestiging heeft in India kunt u ter plekke Indiaas personeel in dienst nemen. Lokaal personeel is niet alleen nuttig om de Indiase markt te bewerken, maar Indiase medewerkers kunnen ook tegen lage kosten ondersteuning bieden aan de moederorganisatie in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het uitbesteden van boekhoudkundige klussen, IT-werk en onderhoud- en onderzoeksdiensten.

4. Als u producten wilt verkopen in India waarvoor de invoerheffingen relatief hoog zijn, is lokale productie of assemblage vaak de enige optie om de Indiase markt te bedienen. De Make in India campagne van de overheid maakt het voor buitenlandse bedrijven sowieso steeds interessanter om te produceren in India – ook voor de export naar internationale (Europese) thuismarkten.

5. India is een zakenbestemming voor de lange termijn. Aangezien het soms wel even kan duren voordat u de juiste partners vindt en geloofwaardigheid heeft opgebouwd, kan het geen kwaad om tijdig te beginnen met het bewerken van de markt. Daarmee anticipeert u op de onvermijdelijke groei van de Indiase markt.

Indiase vestiging opzetten? Denk ook goed na over welke rechtsvorm u kiest. Lees er hier meer over.