Nieuwe subsidie voor Nederlandse bedrijven in India

 

Vanaf 1 oktober kunnen MKB-ers die actief zijn in India profiteren van de een nieuwe subsidieregeling. De Kennisvoucher regeling ondersteunt het MKB dat advies en begeleiding nodig heeft van een externe deskundige op internationaal juridisch en fiscaal gebied, zoals bijvoorbeeld een internationale jurist, fiscalist dan wel belastingadviseur. De subsidie is bedoeld om de internationalisering van het MKB te ondersteunen.

Advies en begeleiding kunnen onder andere de volgende activiteiten omvatten:

1. Het beoordelen van bestaande contracten of het opstellen van nieuwe contracten, gebruik van algemene voorwaarden bij exporttransacties;

2. Registratie van merk;

3. Advies over belastingtarieven in het buitenland, dubbele belastingheffing;

4. Opzetten van een buitenlandse entiteit;

5. Overige juridische dan wel fiscale kennis gericht op duurzame internationalisering.

De minister verstrekt slechts één voucher per MKB-onderneming. De voucher geeft aanspraak op een vergoeding van 50% van de kosten, tot ten hoogste € 2.500 exclusief btw, het equivalent van circa 40 adviesuren. 

Interesse? IndiaConnected help u graag met het aanvragen van de voucher.