Zakendoen in India wordt makkelijker

 
Marine Drive, Mumbai's beroemde boulevard

Marine Drive, Mumbai's beroemde boulevard

Nederlandse ondernemers profiteren van maatregelen Modi

Nederlandse bedrijven die actief zijn in India profiteren van het pro-business beleid van de nieuwe Indiase regering. 75% van hen adviseert andere Nederlandse ondernemingen om in India aan de slag te gaan. Dat blijkt uit de India Business Monitor, een jaarlijks onderzoek van ING Bank, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Netherlands Indian Chamber of Commerce (NICCT).

116 Nederlandse bedrijven die actief zijn in India of handelen met Indiase bedrijven hebben deelgenomen aan het jaarlijkse onderzoek. Het merendeel van de respondenten zegt de eerste positieve veranderingen te merken als gevolg van de komst van premier Modi. Ondernemers signaleren met name minder bureaucratie, gunstigere investeringsregels en een beter functionerend overheidsapparaat. 65% verwacht dat de regering Modi, nu ruim een jaar aan de macht, de komende tijd voor verder verbeteringen zal zorgen voor het ondernemersklimaat in India.  

Bedrijven noemen de marktomvang en het marktpotentieel als de belangrijkste reden om te investeren in India. De lage loonkosten van hoogopgeleid personeel is een ander veelgenoemd argument. De meeste respondenten verwachten dat hun omzet en winst in India zal toenemen dit jaar. Ook verwachten het merendeel van de bedrijven meer mensen te zullen aannemen in India.

Lees hier het hele rapport. Wat zijn u zakelijke ervaringen in India? We horen het graag!